Hrvatskog Zrakoplovstva 30
32010 Vukovar, HRVATSKA
+385 97 7411 531
[email protected]

SSL certifikat – Zašto je važan?

SSL certifikat

Šta je SSL certifikat?

Secure Sockets Layer (SSL) protokol je koji omogućava šifriranje podataka na internetu i pomaže posjetiteljima web stranice da potvrde tko je vlasnik web stranice, posebno prilikom plaćanja putem interneta, npr. Na bankarskim stranicama, web trgovinama, sustavima rezervacija.

SSL se obično koristi za zaštitu komunikacije između web preglednika i poslužitelja, ali sve se češće koristi za komunikaciju između poslužitelja i web aplikacija.

Pored vidno označenih web adresa (https: //…) koje su obično označene zelenom bojom i koje pružaju sigurnost i povjerenje kupcima i kupcima, SSL certifikat je čimbenik u Google pretraživaču koji utječe na položaj vaše web mjesto u internetskom pregledniku. U isto vrijeme, web preglednik će u većini slučajeva web mjesto koje nema SSL certifikat označiti s “nije sigurno”! Ovo je dovoljan znak mogućeg nepovjerenja vaših potencijalnih kupaca.

Trebam li SSL certifikat?

Da. Pogotovo ako imate web trgovinu, rezervaciju i bilo kakvu naplatu ili prikupljanje osjetljivih podataka, poput podataka o kreditnoj kartici i tako dalje.

Koje su osnovne podjele SSL certifikata?

To su besplatni SSL certifikati i komercijalni SSL certifikati. Koji SSL certifikat odaberete ovisit će o vašoj web stranici i funkcijama koje ona obavlja.

Secure Sockets Layer

Besplatni SSL certifikat

Besplatni SSL certifikat je onaj koji dobivate s cPanelom svog hosting paketa (Let’s Encrypt) ako je omogućen i pravilno konfiguriran. U svakom slučaju, web stranica treba imati „https: //” na svom web mjestu, a informacije posjetitelju web stranice prilikom provjere certifikata bile bi cPanel, Inc. Besplatni SSL certifikat za vašu web lokaciju dovoljan je ako se ne bavite rezervacijom, prikupljanjem povjerljivih podataka ili imate web trgovinu. Ako je to slučaj, uzmite u obzir komercijalnu potvrdu.

Komercijalni SSL certifikat

Osim besplatnog SSL certifikata, možete unajmiti i komercijalni SSL certifikat. Uz standardne funkcije koje treba imati SSL certifikat, komercijalni certifikat pružit će vam i 10000 dolara garancije za vaše kupce. Zatim pokazati informaciju da se radi o komercijalnom certifikatu (koji će povećati povjerenje posjetitelja), a vlasnik web stranice često će putem natpisa istaknuti da je web zaštićen 256-bitnim enkripcijom.

Svi korisnici naših usluga imaju pravo na besplatni SSL certifikat.


Recommended Posts

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *